perginya 2011 datangye 2012

pejam celik pejam celik , taun 2011 dah sampai penghujung . . bermakna ' dictionary megadrama ' aku dah pun menghampiri saat saat terakhir penulisan . . sebelum helaian muka surat pertama untuk ' dictionary ' yang kedua aku bermula , aku nak abiskan kata kata aku . . tetiba je tergerak ati aku untuk update entri terbaru yang merupakan entri terakhir aku di taun 2011 . . bila di imbas balik , terlalu banyak cerita untuk dikongsi bersama . . sehinggakan tiada plot untuk aku coretkan n gabungkan bagi menghasilkan sebuah jalan cerita . . 

terlalu banyak cerita . . terlalu banyak kisah . . suka duka silih berganti . . rentetan perjalanan seorang insan yang kerdil untuk mencapai kejayaan . . pengorbanan seorang kakak untuk adik adik . . perjuangan seorang anak untuk ibu dan bapanya . . keikhlasan ati seorang kawan dan sahabat . . kesungguhan dan kepayahan dalam mematangkan diri . .  sumenye terlekat di ati aku . . kamus 2011 aku melakar banyak kenangan dan pengalaman yang tak mungkin aku ungkap dengan kata kata . . mane yang aku ingat , aku coretkan kat sini . . 2011 menjadikan aku seorang yang matang dari segi pemikiran dan tindakan . . 

january 2011 : aku berada di penghujung semester 8 . . jatuh bangun aku , suka duka aku , hanya bersama teman teman seangkatan di ipoh , perak . . qeylla , fifi , azyan , ilah , ekin , lynn , fiza , , , time tue kuarge aku kat terengganu . . nak balik kampung , aku fikir pasal tiket bas . . pegi balik dah 1oo tambang bas je . . tak masuk makan minum ag . . nak tak nak , teman teman je penghibur aku bila aku jauh dari kuarga . . sampaikan raye aji pon aku tak balik sebab income tak cukup nak bayar tambang bas . . aku nak guna kesusahan aku untuk kesenangan aku . . 

february 2011 : dah dapat decision kena praktikal kat mane . . bulan march mula praktikal . . alhamdulillah , kena praktikal kat area shah alam n petaling jaya . .dekat ngan umah mak sedara aku belah mak . .^__^

march - may 2011 :  dah mula praktikal kat area yang aku cakap . .

june 2011 : aku berjaya juga abiskan sisa baki hidup aku sebagai student selama 3 taun . . alhamdulillah , berkat doa sume , pointer aku alhamdulillah . . tak sehebat best stud, tapi mencapai tahap kepuasan ati aku sebagai insan yang kerdil di muka bumi pendidikan , , ;)

july - september 2011 : aku bina badan kat umah . . abis study , aku tak tau nak cari keje kat mane . . dah puas aku survey , dah merata rata aku cari , aku usaha , tetap tak dapat jugak . . time tue aku ase cam batu datang hempap badan aku . . aku tekad aku nak cari keje jugak sampai dapat . . satu niat aku time tue , bile aku dah dapat keje tue , aku nak tolong adik adik aku . . aku tak kisah duit poket aku tak cukup , asalkan adik adik aku bahagia . . 

oktober 2011 : alhamdulillah . . 3taun aku study , berjaya jugak aku genggam diploma dalam idup aku . . mungkin sampai tahap nie je aku sambung stdy aku . . ukan putus asa , tapi biarlah adik adik aku yang ganti tempat aku belaja lebih tinggi . . aku bukan datang dari keluarga yang berada , , tapi ckuplah kasih sayang mak ayah aku bagi untuk kami adek beradik . . siang malam siang malam aku pasang niat , allah s.w.t maha mendengar . . aku dapat keje kat sebuah branch kat area jerteh . . walaupun gaji tak banyak , at least masyuk jugak tabung botol air mineral aku . . 1st time keje dalam jiwa bussiness , agak tertekan jugak sebab minda aku bukan untuk support matematik dan jiwa aku bukan untuk perniagaan . . nak tak nak aku kena belajar sume tue sesuai dengan apa yang aku study dulu . .  ibarat first time kite belajar berjalan . . tak semestinya , berdiri lama dah boleh berjalan , , perlukan latihan . . begitulah pergerakan aku bila aku mula mencari pengalaman dalam dunia pekerjaan . .  

december 2011 : sampai sekarang aku keje kat sana . . alhamdulillah , aku ade boss yang baik dan memahami . . kawan kawan yang sporting but kadang kadang agak tertekan dengan sikap mereka , tapi itulah manusia . . banyak ragam . . aku belajar menerima perangai dan aku cuba menyelami jiwa mereka . . setakat nie takde masalah . . ^__^

9.01 pm ( 31/12/2011) : aku update blog aku . . aku coretkan sumenye di sini . . di laman blogging . . pasnie aku dah nak tutup kamus nie  . . aku nak bukak kamus baru . . kamus 2011 aku akan simpan baik baik . . pas update blog nie , aku nak g tengok tv n countdown depan tv . . 


doa taun baru aku :

ya allah ya tuhanku . . jadikan taun baru ini sebagai pelengkap niat aku . . sesungguhnya , aku nak dapatkan rezeki yang halal untuk keluarga aku . . berilah aku kekuatan untuk hadapi semua dugaan ini . . matangkanlah pikiran dan tindakan aku . . dan hiasilah aku dengan akhlak akhlah yang mulia . . bentuklah aku dalam golongan yang solehah dan sedarkanlah aku seandainya ku lalai dalam melakukan suruhan dan amalan-Mu . . amin ya rabbal al amin . . 

 

maaduu port korea

eh eh eh sape minat k pop kat sini? ? bukan kepoh okeh ! ! haha . . konpem ramai minat kan kan . . trend sekarang kan mamat ngan minah korea kat malaysia nie . . dari style rambut until dressup . . baik laki or pompuan . . 

aku just nak sharing je . . yang dah tau tue bagus la . .yang belum tau , meh sini nak bagitau . . he he . . . port best nak layan drama n music pasal korea nie kat satu web yang diberi name maaduu.com . . bukan madu yang poligami tue yer . . dont miss understanding . .^______^

maaduu.com nie sebenarnye dah lame publish kat search engine, tapi aku yang agak ketinggalan cikit . . aku tengok kat web die, ramai gile yang like . . 1st login lam web tue, teruja gile . . waa . . cite korea yang aku cari selama nie ade lam tue . . pasta, all about eve, hotelier , , , layan abis . . 

laman web nie lebih kurang cam laman web tonton.com . . cuma yang tonton tue untuk tengok siaran yang tertunda yang ditayangkan kat tv3, tv9 and lain-lain . . and then maadu.com plak saluran khusus untuk mereka-mereka yang minat nak layan pasal korea . . so , tak rugi if korang layan korea kat laman web nie . .percuma lak tue , , he he he . . 

timeline my creative port..

salam sume...bertemu kite dimalam ari,,^__^



hehe. . . pe komen korang pasal cover aku punyer fb??
demand kan . . ^__^
wah . . sejak dua menjak nie kan, dah kecoh kat beberapa blog info yang mengatakan facebook bakal beralih angin daripada facebook bese kepada facebook timeline . . maybe 23 nie sume facebook akan bertukar termasuk facebook korang . . ^__^ facebook nie selalu ade perubahan kan , ,  1st aku join facebook 2009 . . time tue facebook baru di ' introduce ' and time tue kebanyakkan daripada kite masih aktif kat laman sesawang my space, twitter n tagged . . then time tue jugak, just 'kita-kita' aje yg datang terjah kat laman sesawang sebegini . . but sekarang, tak kire budak-budak until orang tua sumenye dah ade facebook . . pergghh!! zaman dah berubah . . even adik aku yang umo 8taun pon dah ade facebook, but die just gune untuk men game jela . . ^__^

motif utamanye tadi, aku just nak sharing ngan korang pasal perubahan facebook, tapi termelencong kearah barat cikit, he he he . . 

mase facebook di ' introduce' pada taun 2009 dulu, simple yang teramat . . yang ade just basic association je. . bese la, skolah baru bukak , , mane nak ade perabot n kalau ade pon yang basic je cam meja, kerusi papan kenyataan je . .tue pon atas bantuan ihsan dari pihak skolah . . tue lah perumpaan yang aku boleh compare ngan arus perubahan facebook dulu dan sekarang , , he he . . 

lama-kelamaan , facebook bertukar wajah . . dorang dah upgrade dari chat box, upload pic, n sekarang lak timeline pulak . . tang upload pic aku suke sebab laju gile tak sama cam dulu slow tahap rabbit . . even gune wifi . . yang terbaru nie, timeline . . lagi aku suke . . memang 1st aku guide mende nie, kusut gile . . tak tau nak tekan tang mane . . tapi tak salah kalau mencuba . . salah itulah guru kepada betul kite . . then sekarang , aku dah ubah facebook aku kepada facebook timeline and kat atas tue cover aku punyer facebook . . cool kan, , he he . . ^__^

memang yang tue aku nak . . aku nak terjemah idea aku melalui sume tue . . even aku bukan the best creativetist, but aku nak cuba untuk jadi the best . . he he . . aku suka terjemah idea aku melalui lukisan n editing . . aku bukan seorang sasterawan yang suke bersyair, berpantun, berzapin and ber ber lain la . . ^____^. . yang bestnye lam blog nie, aku suka men coding . . tang edit kod html . . kalaulah facebook ade edit kod html cam blog kan best . . grr ~ ~ bukan berlagak, tapi aku dah memang setting otak aku camtue . . jangan jeles okeh , , he he

facebook . . . pro and contra nye same banyak . . atas diri kita sendiri untuk control kite punye had and cara penggunaanye . . ^________^

cinta sayang suka minat


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu~~

::cinta kepada Allah swt adalah cinta yang kekal abadi . . . ~ ~

LELAKI



di sebalik kerasnye LELAKI, mereka juga menangis ~ tetapi air matanye jarang mengalir ~ ~


diluar semuanye terkawal bukan kerana ego tetapi menangis bagi lelaki adalah terlalu peribadi bagi LELAKI ~ ~


sekeras-kerasnye LELAKI pasti mengalirkan air mata tatkala rindu mencengkam jiwa insan yang disayangi pergi buat selam-lamanya...


TANGISAN LELAKI SEJATI ADA KEKUATAN TERSEMBUNYI YANG LAHIRNYE DARI HATI ~~

kalau kite suka seseorang

jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..
Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan
Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)
Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )

Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu
Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup
Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga
Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan
Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )
Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,

nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri
Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan
Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)
If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way

kunci padlock

alhamdulillah . . . dua tiga ari lepas , aku dah pergi amik kunci padlock aku kat PICC . . . cantik sangat . . dah lame aku tunggu kunci padlock aku tue . . kunci tue bukan hilang atau tercicir, tapi disimpan oleh mereka yang berhak dan sekarang aku dah pon diberi kepercayaan untuk memiliki kunci tersebut . .

kunci tue akan jadi platform untuk aku maju dalam hidup . . aku nak berjaya cam orang lain . . aku nak jadikan kunci tue sebagai kayu ukur untuk aku terus berjaya even dalam jangka masa yang panjang . .

aku ditemani oleh 'orang yang tersayang' . . dengan kehadiran dorang , aku ase hidup aku lengkap. . kenangan manis nia aku semat dalam diari kehidupan aku . . . aku nampak jernih kaca dari wajah mak dan ayah aku sewaktu aku menerima kunci tersebut and time kitorang snap pic same-same . . aku tau aku tak mampu buatkan dorang bangga , namun cukuplah sekadar aku penuhi hasrat mereka untuk melihat aku bersama dengan segulung diploma . . aku selalu pegang satu prinsip ' berjaya tak semestinya di universiti' . . kata-kata nie tak pernah hilang dari fikiran aku even aku dah abis belajar . . nie kata-kata lecturer aku mase study dulu n sekarang nie die sambung phD . .

kalau korang hayati kata-kata tue , korang akan fikir sejenak . . if we are the normal person , we should be think that the succesful is not only come at universiti , but it come from all the sides . . . fikir positif , rezeki ade dimana-mana . .

ucapan tahniah dari kawan-kawan aku tak pernah lekang dibir dorang . . aku balas dengan satu senyuman dan berharap persahabatan nie kekal sampai bila-bila . . .
aku nak jadikan diploma nie platform pertama aku . . impian aku pasnie . . hope sesangat tercapai . . amiin . . ^__^

:: buat pjj even dah ade 'family' sendiri n dalam jangka masa yang panjang. . 
:: aku nak suh mak ngan ayah aku naik atas pentas amik kunci padlock aku yang seterusnye . . 

**kisah nie tiada kaitan dengan sesiapa dan ia berdasarkan pengalaman hidup aku . . ^___^

no title for this entry

tengok jam dah hampir kul12 malam . . mate tak ngantuk ag even badan penat sebab seharian kerja . . tahap keboringan melayan fb dah pun mencapai tahap maksimum . . ase cam mau meletup if layan fb memanjang  . . . better wat sesuatu yang boleh hilangkan rase bosan tue n then yang leh buatkan mate mengantuk . . ha . . dah jumpe . . update entri . . ^_____^

halloo peeps , , lame tak bw kat blog korang . . but korang jangan sedih , aku still jalan-jalan , lepak kat blog korang cume kekadang tue just bace entri korang je . . tak tinggal jejak pon sebab jari jemari aku suka meng'klik' , ia jarang menaip , hik hik hik . . .

banyak cerita menarik yang aku bace dari blog korang . . korang memang banyak idea la . . sis ngan bro satu kepala . . korang punye idea tak pernah kering kan ?  ? still ade entri baru yang korang create . .

tadi best dok jenjalan , aku ade terbaca satu entri dari blog CM ratu . . aku tengok tajuk entri dah lain . . terdetik di ati aku , aku nak bace netri tue sampai abis . . damn much ! ! tersentuh hati aku . . entri tue ade berkebetulan ngan kisah aku ngan die . . ak tak sanggup nak abiskan entri tue . . aku tak nak ingat kisah dulu . . yang berlalu biarkan . . biarlah rahsia kisah selepas itu . . ^___^

berilah hamba-mu kekuatan ~ khas untuk FIZA ~

straight to the point ye dear . . ^__^


tadi aku asyik on9 fb , aku tengok satu status kawan kat fb . . ~ takziah aku ucapkan kepada family Mohd Nazmi a.k.a xbf aku d atas pemergian arwah, dharap redha mghadapi dugaan ini...AL-FATIHAH ~  first aku bace tadi , aku ingatkan dye cakap pemergian arwah tue family ex dye yg takde. .  tup tup aku misunderstanding . . 


rupa-rupanya ex dye yang pulang ke rahmutallah . . al-fatihah untuk arwah . . arwah terlibat dengan kemalangan petang tadi . . kawan aku pun dapat tau kot kawan ex dye . . dorang baru je clash . . may be tak sampai 3 bulan kot sebab aku tak tau pasal dorang . .  Allah s.w.t sayangkan ex dye . . aku hope sangat dye tabah dalam menghadapi dugaan nie . . as a frend , aku hanya mampu bagi kata semangat untuk dia . . 


untuk fiza :


:: hope fiza kuatkan semangat hadapi dugaan nie . . mungkin ade hikmah disebalik semua nie . . if fiza teringatkan memori fiza ngan dia , fiza sedekan al-fatihah untuk arwah . . kita sebagai hamba yang lemah , hanya Allah s.w.t tempat kita meminta pertolongan . . aku paham perasaan ko fiza even kita tak rapat , , aku hanya mampu bagi kata semangat untuk kuatkan hati ko je . . aku tau ko kuat fiza . . fiza fikir postif dan dekatkan diri ngan Allah s.w.t . . 





malam JUMAAT

malam yang sunyi . . jam menunjukkan pukul 22.41 pm , , adik-adik semua dah di buai mimpi. . .mungkin dah ke england . . mungkin jugak ke switzerland . . dan mungkin ke redland . . semua keletihan sebab penat seharian melayan ari persekolahan . . pergi pagi , balik petang . . itulah adat sebagai seorang anak didik . .

sedang aku asyik dok melayan fb , tiba-tiba aku tengok kak yana on9 . . aku kacau die kejap tadi . . katenye dye tension sebab thesis kena edit balik . . adat la kan . . belajar dari kesilapan . . cehh . . aku nasihat akak . . dulu dye yang nasihat aku even kitorang tak pernah jumpe pon , , ,  ^__^

then aku kacau kawan-kawan aku lain . . aku komen status kawan aku . .aku like dorang punye statement . . aku kacau kawan-kawan aku kat SSKS. . . haha . . kat blogger area , kat sahabat blogger . . semua aku kacau . . haha . . then airin anta cit cat kat aku . . sambil dok cit cat ngan dye , aku layan THR GEGAR . .
tekan je capsule thr , perghh . . malam nie malam jumaat . . alamak . . malam nie malan thr layan perasaan . . tajuknye ' KESUNYIAN ' . .  . hampeh betul . . cam tau tau je . . . ^__^

layan lagu jiwang sini . . best jugak . . ingat zaman kegemilangan di zaman muda dulu . . then asyik dok cit cat nga airin , de sorang pemanggil tue call thr . . sedih gila cite dye . . dye dah kawen dah . .ade anak 2 . . tup tup wife dye tinggal dye . . takut nye aku nak bina masjid . . . camne la dorang hadapi semua nie . . aku yang baru keputusan kekapelan pon ase cam like crazy , ni apatah dorang . . dah ade anak . . aduhai . . dunia . . dunia . . . banyaknye caller cite pasal hubungan dorang . . semuanyer yang dah kawen . . ala . . tacing nyer . . dorang nangis . . .sedihnye aku . . camne kalau mende nie jadi kat kehidupan aku ek? ? erm . . nak taknak nie semua dugaan dalam hidup . .

sebagai manusia , kita fikir positif . . ade hikmah disebalik yang terjadi . . . touching jugak dengar lagu jiwang nie . . . cam semua lagu jiwang nie tuju kat aku ngan kisah aku je . . ha ha ha . . lawak betul . . . syok sendiri wei . . ha haa . .

alahai . . najwa latif la pulak . . gggrrr . . erm . . best jugak lagu cinta muka buku nie . . but tak de kene mengena ngan aku sebab aku kapel ngan dye kot tagged . . .jadi cinta tagged la . . . ha ha ha . . whatever . .
erm , malasnye nak g keje esok . . tapi seb baik keje kul 10 sampai kul 2 je esok . . balik esok aku nak tido puas puas . . . cover tido yang tak cukup , , ,

penat . . nak tido . . . tapi mate xngantuk . . erm . . sebelum aku melalut, baik aku stop awal-awal untuk entri nie , haaa haa . . jumpe next entri lak ye kawan-kawan . . ^___^

nak nikah jugak!!

1 september 2011 merangkap raya ke-2 . .erma nazlin telah bertukar status . . daripada bujang kepada tunangan orang then lastly isteri orang . . hope semuanya diberkati oleh Allah s.w.t . . ^__^

wahh . . sweet g2 . . . aku nak nikah jugak ! ! grrr . . . . sape nak jadi kapel saya ? ? angkat semua yang ada . . saya tak nak kapel yang nak jadi kekasih gelap . . saya nak kapel kekasih cerah yang sayang pada saya selamanya . . tak nak yang ikat kontrak . . grrr . . cepat cepat adik abang isi borang . . pakcik ngan atuk-atuk tak layan keh~ ~ ~ kih kih kih . . . ^^

pas layan tetamu tadi , aku terus on fb kot-kot aynn noraini de tag gambar wedding erma ngan aie. . wah . . memang ade . . that's why i create this entry . . ^___^


erma nie kawan aku mase kolej. . . satu kelas but lain ostel . . dia orang perak . . nie pic dorang time tunang . . sweet je . . alamak . . berderau la darah aku nak tunang jugak! ! ! gatal vs gedik . . aku memang camnie cikit . . tengok orang kawen , nak kawen . . tengok orang tunang , nak tunang jugak . . tengok orang cerai , yang tue mintak-mintak dijauhkan  . . (amiin . .  .)


terliur gila aku tengok cincin dia . . wah . . manis g2 . . aku nak jugak! ! sape nak bagi kat aku ! ! awak . . saya nak cincin . .nanti awak tolong belikan ehh . . saya tak kira . . saya nak jugak ! ! ciittt  . . .sapekah 'awak' yang dimaksudkan itu? ? ^__^


then nie lah kad jemputan dorang . . tapi jauh aku nak pergi  . . aku just doakan erma dari jauh semoga semuanya berjalan dengan lancar . . cantikla kad nie . . pic dia ngan pasangan dia . . aku nak imagine aku ngan pasangan aku la kejap . . kejap ye korang . . *@##**@ . . grrr . . aynn noraini de taged wed pic dorang . .  tengok wed pic dorang pun jadi la. . . untuk santapan penglihatan aku. . . ^^


haa . . nie lah erma dan aie . . erma dah jadi wife orang yer erma . . jangan nakal-nakal ye sayang . . jadi wife baik dan solehah . . layan suami baik-baik . . ^^



jeng jeng jeng . . nie lah aynn noraini . . tuan yang aku ilhamkan suh dia snap pic erma byk2 . . aku nak pergi jauh , so bagi dia je yang snap , pastue tag kot fb . . kan senang . . hehehe . . aynn nie lebih-lebih la plak . .cam dia nikah . . nak kate mak andam , tak . . cam muka dapur je . . ciit. . .~ ~ sorry dear. . aku gurau je la , hik hik hik . . aynn cakap dia tak sempat nak snap banyak-banyak . . 2 3 keping je . .katenye sebab ada hal tertentu . . aku dah tau dah . . mesti kena basuh pinggan nie . . tak pun bahagian kena tambah lauk yang dah habis. . .hahaha . ..


credit pic : aynn noraini

sume selesai

penat la. . idung still cam nie la. . aduyai . . makan ubat batuk pun still xde effect pape pon . .ase cam nak tido nak tido. . malas nak wat keje. . arghh!!

badan letih sesangat even dah sampai besut pagi semalam . .bertolak dari kL lam kul 9.30 malam ngan my bro. . dye drive myvi dye, so aku tumpang 2 kaki 1 badan , keke , , , drive cam pelesit mane taknye. . kul4 dah sampai . . kalau diikutkan, lam kul5.30 baru sampai . .  sakit tulang belakang aku . .aduyai ! ! cramp kejap. . amik mase nak rehat . . then ~ ~ ~ ~

arini baru dikuatkan semangat untuk mengupdate entri dan kembali senyum ^___^ . . jom flashback balik aku pergi interview camne. . mau pengsan wei~ ~

aku pergi kL ngan my dad , kebetulan die de urusan kat pwtc. . kul9.30 tiket sani ekspress nek kat stesen bas jerteh . . kami dihantar oleh my mum n adik-adik . . lam kul 7 pg, my bro amik kami kat hentian putra . . then kitorang balik rehat kat umah my aunt kat ampang . . lam kul8 , my dad pergi stesen lrt untuk ke pwtc, while aku bersiap kat umah my aunt . . aku mengenakan baju kurung adik aku warne biru putih ( baju aku sume xlawa) ^^ . . **sori,pic xde,fon aku xde kamera,torchlight de la.. lebih kurang sejam, my dad dah sampai balik kat ampang umah makcik aku . . interview aku lam kul 11. .  ati aku berdebar gila (kikiki) . . then, kebetulan abang aku xde keje , mintak tolong dia hantarkan aku interview kat jalan ampang . . lam setengah jam jugak la pusing lam kL, then baru jumpe tempat interview tue. .

ingat masuk ofis terus interview. . tengok - tengok kena jawab soalan . .aduyai . .dah la 2 3 bulan aku tinggal buku . .mane nak ingat . . nak bace pun malas. . then, malas nak pikir banyak perkara , hentam je la labu . . ^_^ . . 10 minit pas jawab quest, HR die panggil masuk lam bilik meeting . . tung tang tip top ting tang tong dip dap dup . . lebih kurang 20 minit setel . .nafas lega . . pas raye baru dapat tau result . .wait je la camne , kikiki. . .call my bro , suh dye datang jemput aku kat tempat interview, then lam kul 3 sampai ampang . .

pas berbuka, lam kul 9.30 bertolak balik dari kL ke jerteh . . penat . .masuk lam kete, aku xhayati pun keindahan kL di waktu malam. . lena terus . .sampai kat machang baru perasan ' eh,dah nak sampai umah la,hehe' . . seb bek sempat bersahur kat umah pagi tue. . alhamdulillah . .semuanya sudah selesai. . .^___^

ya Allah,berilah aku kekuatan

dugaan bulan puase taun nie adalah dugaan yang paling hebat aku rasakan. . demam yang agak teruk , kene pergi interview dalam bulan puase dalam keadaan demam. . aku tak tau imagine camne ag. . larat ke aku nak pergi ? ? aku nak pergi jugak . .memang tue job yang aku nak selama nie. . but bolehke aku jawab sume ques dari interviewer ? ? takutnye . .aku hanya mampu meminta dengan Yang Maha Esa. .semoga Dia memberi kekuatan ke atas diri aku . . aku jadikan dugaan tue sebagai platform untuk aku jadi lebih matang. . badan panas , kepala pening , selsema . . complete satu pakej , ^_^

tapi syukur alhamdulillah  . . masih dapat menjalani ibadah puase dengan baik . .cume kadang-kadang ase cam badan penat  sangat. . but aku tak nak wat sebab tue sebagai alasan. . chill for ever. . .^_^
asenye setakat nie je la aku update entri . .penat la . .ngan idungnye bermasaalah . . mau tido sambil tengok wanita ari ini kat tv 3. . .^^


p/s : korang doakan aku moga-moga semua baik-baik aje k.. 

"SAYA JOIN SEGMEN BLOGGER BARU VOL.II"


ngah syok-syok aku bw kat blog-blog korang sume , aku pun terjumpe la satu segmen nie. . .
cam kat banner atas tue, SAYA BLOGGER BARU. . 
wahh . .tajuknye blogger baru. . sure-sure yang punye follower under 200 kan ??
tue syarat follower yang tuan empunya nie gtau. . 
kebetulan lak , syarat-syarat tue sume ciri-ciri blog aku , then aku pun terjah terus kat blog dye. . 
^_^

sape-sape nak join segmen wan, korang just clik banner kat atas tue k. . 
eratkan sillaturrahim antara blogger-blogger . . 


anda mahu doodle percuma


kiutnye doodle nie...
comel je tengok. . 
sejuk mate memandang. . .hehe
sape-sape nak join,tekan SINI je. . 
kasi usha blog dye cikit .. . .  ^_^

kontest mini tagline blog menarik 2011

tagline blog aku : simple itu menarik



betul kan simple itu menarik ? kan ? kan ? hehehe
so,sape-sape nak join mini kontest nie,just clik sini . .

meriahkan mini kontest nie dengan kehadiran penyertaan anda. . . . ^_^

nilai xpenting,asal dapat experience

alhamdulillah and syukur sangat-sangat dah dapat interview untuk latest job. . 2 3 ari lepas dapat call dari satu company pasal interview nie. .  interviewnye tak lame lagi. . suam-suam je ase perasaan nie. . berdebar, excited pon ade. . ne tak nye, dah lame tunggu job yang sesuai ngan my course. . tiket pon dah beli. . 2 3 ari ag, berlepas la aku ke kL. . ^_^



kat sini, aku bukan nak menunjuk-nunjuk kat korang, but aku nak share ngan korang benda yang patut korang renung-renungkan and fikir secara positif . . especially yang terkejarnye duit semata-mata. . memang aku tau semua manusia nak duit. . idup memerlukan duit. . even nak masuk tandas pun guna duit kan? ? harga barang nek mendadak, , kalau yang dah kawen lak, , mula fikir pasal komitmen kat family, , susu anak, pampers anak, aku tak nafikan semua tue, , , mesti korang cakap n kutuk aku 'eleh!!ko tak kawen ag,memang leh main sembur cam tue je!! ' ok fine. . aku pandai cakap je but sebagai sorang yang matang, kita fikir secara positif. . mungkin ade baiknye salary kita tak mahal, , tue tandanya Allah s.w.t masih sayangkan kita. . dia tak nak kita ikut perangai syaitan yang suka membazir. . . 

back to main topic. . .  de la sorang dua hamba Allah s..w.t yang mungkin berfikiran cetek. . aku pun tak tau la dia fikir camne. . aku ekcited gila nak share benda yang epi ngan dia. . but dia balas camtue. . salary murah, benefit cikit. . yups!!that's true, salary keje kat company yang aku dapat taklah mahal sangat. . tapi untuk orang yang bujang cam aku, maybe cukup la setakat nak beli makan pakai aku. . bayar ptptn n bank in kat my family. . yang tue sebenarnye aku nak selama nie. . aku nak sambung study . .aku bukan orang senang cam ko. . aku tak pernah fikir pasal salary. . bia lah salary murah, janji dapat experience. . kalau korang sume perasan, kebanyakkan keje sekarang, almost dari tue semua nak kan experience. . korang perasan x? ? experience lak tak nak yang 2 3 bulan . .sume nak 2 3 taun . .de sebabnye dorang nak kan employee yang banyak experience. . kalau ikut pendapat aku , employee yang banyak experience nie lagi matang. . ples la korang  . 

think positif. . keje kan satu ibadat. . so ape-ape yang kita nak wat, niat tue penting. . jangan tengok pada nilai aksara, but tengoklah pada scope job kita. .  bila niat kita dah pasang kat ati, opcos dalam minda kita, kita nak capai goal idup kita kan? ? so teruskan je la. . sesungguhnya, Allah s.w.t menolong hamba-Nya yang tolong diri sendiri. . 

for now, aku nak ketepikan pe yang orang cakap. . aku nak bermula dari bawah. . bia susah sekarang asal senang kemudian. .  aku akan buktikan suatu ari nanti walaupun salary aku tak seberapa, aku mampu berdiri di kaki aku sendiri. .  
 
aku nak luahkan sedikit perasaan kat entri kali nie. . sowi korang , aku terlebih emo ari nie. . ^_^
"aku nak dapatkan experience banyak-banyak. . aku tak heran pe yang ko cakap n then aku nak buktikan kat ko yang aku mampu bermula dari bawah. . kata-kata ko memang mengguris ati aku even kita dah kawan lame. . aku nak ko support aku as a frend but ko balas cam tue. . aku tau ko idup mewah. . cara idup kita lain. . that's why aku xpernah pikir pasal pe yang ko cakap. . aku dah tolong rekomen keje kat ko, but tue sume atas ko nak ke tak. . as a frend ak dah tolong pe yang aku mampu. . pasnie mayb aku dah tak rekomen kat ko lagi. . sorry sangat-sangat. . aku kecik ati ngan kata-kata ko. . " 


renung sejenak : adakah anda menjadi kawan @ sahabat untuk kawan @ sahabat anda ? ?



petua untuk dikasihi dan disayangi oleh pasangan anda


ha.. . tengah de kelapangan nie, aku nak update satu entri la. . tetiba lak teringat kat korang yang masing-masing sedang hangat bercinta nie. . ^_^

opcos korang nak kapel korang sayang korang kan? ? kan? ? ?
jom aku share ngan tip cikit . .

gambar hiasan


ambil sebiji BUAH PINANG. . 
kemudian baling kepada orang yang disukai sekuat hati. . . Kalau dia sebut " ADUH "bermakna dia dah mula bagi respon!!!
Untuk lebih mujarab, gunakan BUAH DURIAN, , , 
anda harus baling tepat kat belakang dia, dan bila dia sebut " Aaaaaa....... " anda lari sekuat hati....Kalau dia kejar anda,
maknanya dia dah mula sayang kat anda!!!

kalau menjadi, korang praktikkan lah yer. . nanti kapel korang 'semakin ari, semakin sayang'..^_^


SELAMAT MENCUBA ! !




p/s : korang doakan interview saya 23/8 kali nie berjaya dan dipermudahkan segala urusan oleh-Nya..amiin ~ ~

ramadhan ke-16 meninggalkan kesan yang teramat

sedih sangat-sangat.. cam tak caye je.. dari ipoh, balik terengganu, pergi ipoh balik.. botol mineral tue je aku bawak ke hulu ke hilir.. sisa-sisa mesti aku masukkan lam botol tue.. tak banyak pun, sikit jadilah.. tp at least drop la jugak.. sampai arinie dah banyak asenye sisa-sisa tue lam botol.. selama nie aku kumpul sisa-sisa tu lam tabung botol mineral cactus.. ala yang wane biru tu.. yang de gambar cactus tu.. aku jadikan ia tabung duit syiling aku..^_^  ingat nak simpan lam bank cikit.. leh guna time emrgency ke ape..

tup tup... krekk krekk krekk... waa... tak sanggup nak potong kepala botol tue semata-mata nak kuarkan duit syiling tue... arrghh!! semuanye tinggal kenangan.. lastly aku kena jugak kuarkan sume duit tue semata-mata nak beli ubat.. dua tiga kali pikir, menyesal pun tak leh wat pe dah.. duit leh cari and simpan balik.. aku redha je la.. memang betul orang cakap, tak sume yang kita impikan, kita dapat..

duit tue aku convert ngan my mum.. nilainye rahsia,, hehe.. banyak gak r.. my mum de tanye, nape pecahkan tabung tue.. then aku cakap saje je.. taknak la susahkan dia nak beli ubat tu.. sampai sekarang dia tak tau niat aku.. hehe.. biarlah rahsia..

masuk je lam bilik, bila buka je almari baju, sedih yang teramat.. bese botol air tue aku letak dekat ngan alat make-up aku.. ari-ari aku tengok dia.. de duit syiling lebih lam wallet, terus je masukkan lam tue.. tapi sekarang, dah takde dah.. kena cari botol lain and then kena simpan duit lain..

nota : agak-agak korang, botol pe yang interesting dari segi shape, design and color yang leh aku jadikan tabung duit syiling aku?? 

Bloglist Mega Raya Srie Arty ! WOWW, jom join !!"

meriahkan raye anda dengan bloglist mega raye seperti banner dibawah nie. . . .



cepat cepat. . . . . .sape tak join ag, join sekarang. . tekan sini !!

Giveaway Duet Raya 2011

duet? ? nak duet nak duet. . eh?? duet raye?? waa. . .bestnye. . .^_^


sesape yang lum join ag,jom join sekarang. .
tekan sini. . .kasi usha die punye blog cikit. .^_^

GA | Kad raya dari Solicious StoriNori

jom men kumpul kad raya banyak-banyak. . nak tak korang? ? he he. . . . saya nak kad raya. . .
nak kad raya jugak. .
dah expired ke GA nie? ?ha . . bgus bagus. . belum terlewat lagi . .hehe . . .



jom klik kat sini cepat. . .
masih ade masa lagi. . aku dah join . korang bila lagi? ?
^____^

harun haziz melalut

assalamualaikum sume...

oopp..jangan lari. . jangan lari. . bukan cite sal pakwe or kapel keh~ ~ ^_^
ni ha nak cite sikit pasal sape harun hazizi lam alam maya aku . .

de sorang budak datang tegur aku kat chat box tadi . . erm, , nak kate hencem , tak jugak, , nak kate tak hensem pun tak jugak , ,  tapi dye cakap die nie ala-ala aaron aziz . . erm, , harun haziz la kot, , (haha)

kat bawah nie die de cakap something kat aku...jom survey cikit...(haha)




die ugut aku. . tak leh blar la ayat die . . haha . . wah siap suh aku tulis pasal diri die lagi . . penampo baru tau. . senang-senang je kan . . ' bayar la derr pas ko bace yer . .haha. . 

simple word untuk die . .

haikal ditranslate menjadi harun. . nak sangat . . haha. . study kat ranaco kat kemaman sane tue. . katenye nak dok dekat ngan awek die. . senang nak date ler tue. . haha  . . anak sulung tapi perangai cam anak bongsu . .umo lam lingkungan 20-an la. . setakat nak amik jadi partner otak masuk minyak leh la,haha. . 

die dah pon memiliki nikon dslr. . impian yang selama nie die nak,die dah dapat akhirnye. . so pasnie, , aku nak suh die snap gambar aku banyak-banyak time tunang n kawin. . amik pakej sekali la kot. . hehe. . but die kena free la, xmau cas tersembunyi nie. . hehe

nak sangat kan entri pasal u, , nah!! amik. . . . ^___________^



soalan PANAS LINE dibulan puasa

I will try give my answers in professional method,,
^_^

Kenapa blog awak nampak simple??
sebab saya seorang yang simple dalam semua aspek. tak kira dressup ( jeans+tshirt+sandal+beg sandang), maupun lam dunia pembloggeran. blog saya menggambarkan diri saya yang sebenar. seorang yang simple dan cool. dan saya tak minat menjadikan dunia saya complicated..:)

Awak punye entri banyak gila,tapi komen xsampai pon 10.follower apatah lagi..cite cikit..
(nak tergelak pon ade) ya memang betul,entri saya banyak. dari taun 2010 lagi. saya hanya jadikan blog nie sebagai pengisi masa lapang saya dan saya bukanlah blogger tegar seperti kawan-kawan kite diluar sana.   saya hanya blogger suka-suka dan inginkan keceriaan dalam idup. pasal follower plak,saya tak nak komen apa-apa. saya hanya menulis cerita yang saya hanya rasa menarik untuk dikongsi. saya bukan pemaksa yang memaksa kawan-kawan untuk follow blog saya. kalau dorang rasa blog dan entri saya menarik, dorang akan follow je. saya tak pernah mengharapkan follower saya jadi ramai. tapi kalau ramai, saya syukur sangat-sangat. tue buktinya blog kita diterima umum..^_^

Blog orang len,aku tengok cantik je. ngan header gempak nak mamp***.. shout nek atas, shout trun bawah. ko punye bese gile. memang gila tahap dewa lah,, macam xpandai je. ko belaja la ngan orang yg power.
(banyaknye gile die bagi kat saya..die ingat power rangers kot korang sume,haha)..tue dorang punya header and blog. itu hak masing-masing kan. kite kena paham, idea manusia berlainan walaupun otak semua sama. daya pemikiran dan kreatif tue yang membezakan kite dengan orang lain. memang saya akui, blog saya bese-bese je. tiada yang menarik. sebab saya tak suka benda yang complicated. erm,,pasal yang belajar tue,, saya suka cara awak. menyarankan saya untuk belajar. sekarang pun saya dalam proses pembelajaran mengenali ngan lebih dekat ape itu BLOG and info yang berkaitan dengannya..(nasib saya tak tunjuk blog yang dulu-dulu..haha) 

Aku tengok follower ko kan baru 36. memang xleh lawan aku punye follower la derr. ko men paksa-paksa ke?
(soalan panas line beb..huhu) cam soalan yang kat atas tadi tue. saya tak pernah memaksa sesiapa pun untuk follow blog saya. dorang akan follow sendiri kalau dorang rase blog dan entri saya menarik. saya pun terkejut bila saya tengok follower blog saya 36. cam tak percaya plak. blog saya just biasa-biasa je. tiada daya tarikan ape pon.. saya bersyukur sekurang-kurangnye saya ada followers and readers cam awak..hehe..:)

Awak tak menyesal ke tulis entri banyak-banyak tapi takde orang bace..
awak mane tau tak de orang bace. kan awak orang yang bace entri saya..(haha).. adik.. meh kakak explain sekali ag keh~ ~  saya hanya tulis entri yang saya rasa seronok untuk dikongsi. mustahil takde orang bace. search engine kan ade. hehe


thanks kat korang yang bagi soalan panas tue,huhu.. sume nasihat and kritikan korang akan saya baiki dari semasa ke semasa k.. hope korang tegur and bagilah nasihat kat saya untuk saya perbetulkan semua kelemahan tersebut..^_^

p/s : aku nak gelak kuat-kuat pas nie sebab aku tak pernah dapat soalan camnie.. sejuk kaki tangan aku nak jawab soalan-soalan tue,hehe

lawak pagi sabtu

wahh..pagi-pagi lagi aku dah update blog..^_^
aku pejam mate,mate aku taknak tido..golek sana..golek sini..
pikir punye pikir..update blog la kejap..then on9 FB..
pas semayang subuh td,ase fresh cikit..that's why mate tak mau tido..
so..layan je la cite lawak di pagi sabtu..^__________^

.................................................................................
Seorang ibu mahu mengundurkan kereta,seperti biasa dia cakap dengan anaknya. Anak dia nie baru berumur 8tahun.

Mak: mak nak undur kereta,kalau kena cakap ye!
Anak: ok mak!

Si ibu pun undur lah keretanya..

Anak: lagi mak..undur lagi..!!

Si ibu pun undur lagi.. DAMN .. kereta yang diundurnya tue pun terlanggar sesuatu..
Anak die pun menjerit ' Ok mak!!dah kena!'



contest gaya awesome

mendung je tengah ari nie..cam ari nak ujan je..ase malas je aku nak wat keje..
sedang meng on9 FB and blog td,ternampaklah satu contest pasal pet..



cam interesting je..aku nak try!!aku nak try!!..^____^
first time aku masuk contest nie..

nak try lah..^_^
nie lah reaksi dorang bila dihalakan lensa,,awesome x??gorgeous kan3??
hehehehee~~

steady je bila ada lensa kat depan,hehe
santai di taman mini..

gaya manja si comel^_^

ehem ehem:)


so,sesape yang nak join contest nie,,korang boleh la link kat sini..

crazy gedik time photoshoot

pagi yang indah...

pas sahur td aku terus tido..xsedar pe dah..tapi perasan gak la 2 3 keping mesej dari kawan teknik dulu (ecak) yang still contact aku sampai sekarang..dye ajak aku pegi sekolah teknik sebab nak amik sijil spm..so aku on je la..lagipun tak de pape aktiviti aku nak wat..asyik ngadap laptop pon membosankan jugak..
then dye cakap lam kul 10 nak datang amik aku kat umah ngan kete dye..sampai sekarang tak muncul-muncul,haha...

pagi nie aku bangun awal..tak seperti biasa,kul 9 or 10 baru bangun,hehe...tetiba lak teringat kat arnab..
'hmm..dah makn ke dorang eh??..'..

aku ber monolog dalaman sorang-sorang..terus bingkas dari katil,pergi jupe my house assisstant (my mum)..tnye dye pasal arnab..dye cakap lum ag..pe lagi,tgk jam cam dah lewat bekpes dorang..bese kul8 dah bagi makan..

terus pergi kat umah dorang..dah agih-agihkan makanan untuk dorang...waa...
tergelak ati la plak nak snap gambar dorang time manje-manje n kegedikan gini...then,ni lah aksi dorang di pagi ari bile dapat bekpes...sempat la jugak update entri nie n upload pic dorang sebelum ecak sampai..^____^





manje gile...teruja sesangat..hahaha..petang cikit lam kul 3 or 4,my dad akan lepas dorang kat taman mini..nak bagi dorang bese ngan dunia luar....nanti aku cite reaksi dorang bila kat taman mini keh..^__^


~taktik nak mencuri pandangan orang nie~

~kan dah cakap nak suh snap gambar gedik dorang~

~kiut la tue??~

bajet hero!

ok lah...ecak pon dah sampai dah..cup bunyi hon lagi nak suh aku kuar,hik3..so aku gerak dulu lah..
jumpe kat next entri ye kawan-kawan..


godek lagi

morning everyone...
huarghh...!!
aku ngantuk....oopss!!
'aku'..??
word 'aku' tue just aku gunakan dialam maya untuk dapatkan sedikit jiwa dalam penulisan cerpen tocang-tocang nie..
nun diluar aku gunakan saya..
so jangan takut nak tegur AIN k..
hehe,,,

pas sahur td tak tido..
teettt.....memang tido fevret aku,hehehe..

senak bijik mate aku tengok tuto pasal customize si blog nie..
aiyak..~~
mau tido la der...
but sebelum tido,,
aku nak sharing cite pasal si penggodek blog yang pendirian die agak bercelaru...
takpernah nak puas dengan pe yang die buat..
selalu godek sana,,
godek sini!


laa....
aku maksudkan diri aku la...
hehehe...
godek si blog aku..penat laa....
hehuhu



korang tengok nie..
aku baru je wat header nie seminggu yang lepas..
tengok header aku sekarang kat atas,
header len lak kan??
haha
tukar tukar and then tukar lagi!!
aku tengok header lame aku tue tak cantik..
kalau mata aku cakp 'no'
ati aku pon 'no' jugak lah
cikai gile header aku kan??
haha
nanti de masa aku blaja wat header jenis lain plak,,
^_^


suke bace tuto dari blogger femes nie..
nak tuto pape mesti aku cari dorang...
soi eh sume,,,
hehe
credit tuto to:

memang hobi aku godek blog...
ala...korang nie...
kan manusia takpernah puas dengan ape yang dimilikinya...
betul kan pe yg aku cakap??
especially aku la...
haha...~~~~

mane taknye..
aku suke try benda baru..tak buat tak tau..
hehe
so skarang nie,asenye setakat nie je la aku godek blog...

otak dah biol,,
anak mate dah senak..
otak dah kering sebab puase,,
tangan dah penat sebab menaip,,,

jumpe di next entri..
daaa^__^

xde motif !!



saya dah lame pendam semua nie..
ase dah tak tertahan nak hadapi semua nie..

pagi nie saya ada interview keje ag..
kul 10 pagi..
harap-harap semua dalam keadaan baik..
saya harap sangat-sangat awak call atau msj saya..
masih ade mase ag 3jam...
saya nak keajaiban itu berlaku..
saya nak dengar satu ayat semangat dari awak..

semalam saya tunggu awk mesej saya..
saya tunggu awak call saya..

tapi 
semua tue just sia-sia..

saya amik keputusan,,
saya yang akan call awak..
saya nak kata semangat dari awak..

mase saya call awak..
saya epi sangat sebab saya dengar kawan-kawan awak happening gila..
walaupun lam ati saya marah sebab awak cam tak kisah ngan saya..

saya tau awak bukak puase ngan kawan-kawan awak semalam...
saya tau sebab awak dah mentionkan kat saya..
yang tue saya tak kisah..
awak pun berhak untuk men'enjoykan' diri awak..
saya takde hak nak halang semua tue..

saya tunggu awak semalam sampai saya tertido..
saya penat semalam..
saya tak larat nak tunggu awak..

1.30 pagi td awak anta msj bagitau yg awak dah sampai umah..
walaupun berat mate saya nak bukak,
saya kuatkan jugak untuk bace mesej awak..
pas saya bace,,
saya panjatkan kesyukuran sebab awak dah selamat sampai umah..

kalau awak bace blog and entri nie,,
saya nak awak tau...
saya perlukan support dari awak sekarang..
saya tau awak bz ngan keje 2 3 arinie..

saya cuba memahami awak..

awak....
jap ag saya nak g interview keje...
awak doakan saya k..
saya sayang awak sangat-sangat...

walaupun saya tau 
saya bukan the best untuk awak..








rezeki RAMADHAN

assalamualaikum sume...
^______________________________^

wahh..
saya senyum panjang arinie..




alhamdulillah..syukur sangat-sangat...
lastly dapat jugak keje...
setelah sekian lama membina badan dirumah..

lemak-lemak pun mula berkumpul ditempat-tempat yang terhad..
lemak tepu
lemak tak tepu
semua ade...
^_^
ni lah orang cakap kan..
kalau dah jodoh tak ke mane..

eh!!
apsal lak melalut pasal jodoh???
aiyakk~~

sorry seems to be...
alaa...arinie kan first puase...
dah konpem-konpem otak biol cikit..

e'eleh..korang pon same gak kan??
mesti ramai yg kena gastrik arinie!!
hahaha

back to the main topic...
esok (2/8) saya dah mula keje..
tak sabar nak belajar benda yang baru..
office hours beb~~
malam dah tak keje..
leh rehat..
(terawikh lain kira),,
^__^
hehe

wah...
semangat berkobar-kobar nie...
tak sabar nak mula keje..
arap-arap sume dalam keadaan terkawal....
doakan yang terbaik untuk saya k...
^_^


facenote: nak men angrybird kat google chrome sat..credit to: tia bagi tuto psl instal game nie kat gC,
pastue baru nak create juadah berbuka,,hehe

saya ase bahagia bila saya senyum

salam semua..

tetibe je saya ase malam nie cam suram and dingin je..
sedih je memanjang,,
pening pikir pasal sume benda,,
hidup saya penuh dengan bertimbun-timbun komitmen untuk family and orang sekeliling..

dan mungkin semua nie
akibat terdedah dengan keadaan persekitaran...

keadaan yang memaksa saya untuk terus menjadi seorang yang matang..
matang dalam membuat pilihan..
matang dalam membuat keputusan..
matang dalam kehidupan..

dan

matang dalam setiap yang ditempuhi..

tetiba plak malam nie jari-jari kiut rajin nak menaip..
bese detik-detik sebegini dah melayang mimpi ntah ke mana..

mungkin ke taman bunga...^__^
mungkin jugak ke pantai..

dan tak mustahil jugak mungkin ke suatu tempat yang jauh dari kehidupan yang sebenar....

bila kita pikir pasal masalah,
automatiknye mud kita akan jadi 'down'~~
'down' 'down' dan akan 'down'

bila mud 'down'
opcos keadaan sekeliling akan jadi tegang,,

tak pasal-pasal orang yang tak bersalah pon akan terlibat sama..

setiap mase berlalu,,
setiap saat saya tempuhi dengan sabar...

saya ase cam dunia gelap untuk seketika..

saya hanya mampu tersenyum...
senyum bukan bererti saya terlepas dari tanggungjawab...
tapi saya senyum
menandakan saya gembira menerima semua masalah nie..

saya tak nak mud saya jadi down..
cukuplah saya katakan 'saya nak senyum sampai bila-bila'

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

even saya ada beban dan masalah cam yang saya hadapi sekarang....

saya akan sentiasa senyum sampai saya menutup mata 
dan
senyuman ini akan tercalit dibibir saya untuk selamanya




sesungguhnya allah S.W.T sentiasa ada dengan hamba-Nya yang tabah dan sabar...

saya tak suka shawl and tudung muncung

salam ukhuwah utk reader2 n
follower2 di luar sane..


tengok tajuk kat atas cam gempak je kan..??
^_^

anyway,,
itulah diri saya yang sebenar,,
pe orang nak cakap,
cakaplah,,
pe orang nak pandang,,
pandanglah,,

kerana
saya tetap saya

bunyi
cam kecewa je kan??
hahaha
^___^

saya cakap benda yang betul,,
memang 'saya tak suka ber'shwal'
saya tak tau pe sebab,,
naluri perempuan saya nak pakai semua tue takde ag,,

even tudung ariani ke pe ntah,,
yang cam keras n muncung kat depan tue
pon saya tak minat,,
huhu
just tudung bese je saya pakai,,

google bagi


kalau kite tengok kat pasaran sekarang nie,,
sume dorang jual shawl kan..
cantik-cantik lak tue,,

bling sana...
bling sini...

bunga sana..
daun sini..
dahan tepi...

color plak
sume lembut-lembut je..
sesuai la ngan jiwa kita as a female...

pink sikit-sikit...letak biru glow dark sikit...
mmm...memang sweet la si pemakainye...

google bagi

trend sekarang pon ramai dikalangan perempuan yang pakai shawl,,
saya tengok pon tertarik...
cantik...
sweet sesangat cam gula getah...

saya teringin nak pakai and ikut trend ber'shawl' masa kini,,
tengok korang(pompuan je la) pakai,,
jelus giler saya....
haha

but satu kelemahan saya....
saya tak suka belit sana
belit sini
rimass~~~
and saya rase cam pelik je orang tengok saya...
ngahahah  :)

GgggGrrrRR ^____________^


facenote : nanti saya tunang atau nikah,saya akan pakai tudung muncung and shawl tue keh..
saya try BUT saya tak nak janji....ngahaha
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

leave your link here